2011. február 6., vasárnap

Manscara, smink a teremtés koronáinak


Ha kissé eltöprengünk rajta, előfordulhat, hogy néhányan már találkoztunk kisminkelt fiúval egy-egy buliban. Ne ijedjünk meg tökéletes arcbőr, szépen ívelt szemöldök, hangsúlyt kapott szemek, cuppanós férfiúi ajkak láttán. De ne is nézzük túl feltűnően, mert egy pillanat alatt azt hiszik, hogy elcsábultunk. Mi a teendő? Nem venni róla tudomást, később a többiekkel hosszasan megvitatni a látottakat.
Nem szoktam véleményt nyilvánítani, de ez a téma felkavar. Legyen a férfi ápolt, legyen csak nyugodt szívvel piperkőc, de szájfényes pusziból köszönöm nem kérek.
De nézzük meg, hogy jutottunk idáig (a teljesség igénye nélkül).

Egy kis történelem:
„Már a kőkorszak emberei is festették magukat. A neandervölgyi ősember is! Arcára színes festéket kent, testét pedig tetovált. Férfiak és nők egyaránt festették magukat. A természeti népek ma is sok helyen alkalmaznak ősi testdíszítést: tetoválást, testfestést. Ezek a díszítések a szerepeket jelölik: a "családon" belüli helyzetre mutattak rá.”
Továbbá „Menes fáraó (i.e. 3200) sírjában ékszereken kívül, illatos kenőcsök tégelyeit, szempillafestéket, rúzst, hajgöndörítő csipeszeket, fésűket és egyéb szépítőszereket- és eszközöket találtak a régészek. A fáraó nemcsak arcát, de körmét, haját is festette, és a testápolást sem hanyagolta el - illatos kenőcsök, balzsamok sorakoztak ébenfaládáiban.”
Az ősemberekkel és a fáraókkal egészen megbékéltem, sőt az is elfogadott, hogy a médiában szereplők hibáit elfedik, vonalaikat erősítik. Nincs ebben semmi. Rocksztárok, tinibálványok, belefér. 


Na de a mindennapok hősei? Miért? Félreértés ne essék, a korrektor jótékony hatásait nem vitatom, gondjaim a szempillaspirállal, szájfénnyel és szemceruzával akadnak.    
Azok a fiúk, akik eddig arra kényszerültek, hogy nőknek szánt termékeket vásároljanak, vagy a barátnőjük sminkfelszerelésében kontárkodjanak, most fellélegezhetnek. 


A Guyliner márka férfi make-upra specializálódott. Termékei a következők: szemceruza (9 £), szempilla spirál –ami a nem csupán a szempillák hosszát növeli, hanem a szemöldök rakoncátlan tincseit is megszelídíti (9 £), korrektor (7 £), ajakápoló balzsam (5 £). Mi kellhet még?
A Guyliner oly mértékben közkedvelt márka, hogy 2010-ben a River Island polcaira is felkerült. Előbb-utóbb biztosan itthon sem csak dezodorból, arckrémből választhatunk nemünk szerint, hanem eyeliner helyett guyliner-ért is nyúlhatunk.


A Guyliner megadja neked a vágyott magabiztosságot, így azzá a férfivé válhatsz, aki lenni szeretnél:)

Zárásként sminkelési útmutató a még tudatlanoknak:

2 megjegyzés:

  1. Névtelen2/07/2011

    Najó ez már tényleg ijesztő kicsit, még az én hiper toleráns lelkemnek is :)Persze a férfi arckrémekkel, vagy akár korrektorral nincs gondom, ha nekünk lányoknak megengedett, hogy topmítsuk a kínos pillanatokat, amit egy horrornagy pattanás okozhat, akkor a fiúknak is legyen az. Na de szemceruza, szájfény?? hát nemtudom..mondjuk ha belegondolok, hogy az állatvilágban a hímek külsőjegyei általában kihívóbbak a nőstényeknél(páva,kakas,oroszlán), akkor felmerül bennem a kérdés, hogy lehet, hogy a mai kor sminkelős pasijainál ez pusztán a mélyen megbúvó állati ösztön felszínre kerülése??!!:))

    VálaszTörlés
  2. Névtelen2/07/2011

    Szerintem nagyon gáz, ha egy férfi sminkeli magát, ez már a túlzás kategórián is túlmegy!!! Persze, mi is használunk mindenféle kozmetikai terméket (arckrém, korrektor stb.) de festeni magamat??? Kiszaladnék a világból, ha egyszer erre kellene vetemednem!!
    Bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy én még nem igazán találkoztam olyan férfival, aki festette volna magát, vagy max. annyira észrevehetetlen volt, h nem is vettem észre :) Ha emlékezetem nem csal, egyszer láttam egy buliban egy kifestett fickót, s mivel kicsit be voltam nyomva, odamentem és megmondtam neki a nemtetszésemet! Persze csak kulturáltan... :) Na a lényeg, hogy elutasítom ezeket a dolgokat, és remélem megmarad ez a jó szokásom, hogy nem futok össze ilyen emberekkel :)

    VálaszTörlés