2011. március 2., szerda

Ahol jól jön a szőr- hajápolás otthon


Előző cikkem hozzászólásaiból is kiderült, amit már eddig is tudtunk, hogy a nők szeretik, ha egy férfinak ápolt, dús a hajkoronája. Érthető tehát hogy már a huszonéves fiúk is gondosan ügyelnek a frizura beállítására mind a hétköznapokban, mind a bulik alkalmával.
Mit is jelent a piperfiú számára a hajbelövés? Hogyan jutnak el a tökéletes eredményig?
Először is a férfiaknál gyakran a zuhanyzással együtt jár a hajmosás, tekintettel a rövid hajukra, ez nem időigényes procedúra. Ez így már nem mondható el a haj megfelelő formába állításáról.
A rövid hajú kezdő piperkőcök számára tanácsaim a következők:
Otthoni hajformázás:
a.)     A nedves hajat zselé helyett szigorúan hajkrémmel/hajwax-szal szálanként vagy éppen több ujjal beletúrva gondosan formázzuk, majd hajszárítóval fixáljuk. Ha ez nem elég tartós, következhet a hajlakk , amit fulladásos mennyiségben fújjunk a várt hatás érdekében.
b.)    Hajmosás után hajszárítóval szárítsuk meg a hajat, majd vegyük kölcsön barátnőnk (amennyiben még nincs saját) hajvasalóját és akkurátusan ám annál gyorsabban (mert mégiscsak idegen a hajvasaló a férfiúi kézbe) simítsuk ki a rakoncátlan hajtincseket. A hajlakk itt is megengedett.
Ínyenceknek: Kistükör használata, amivel hátulról nyomon követhetjük az eseményeket, ellenőrizhetjük a műveleteket.
Figyelem! Egyszerre egy eszközt használjunk! Tapasztaltak megpróbálhatják a fésű-hajvasaló egy időben való kézben pörgetését, de a tükröt mellőzzük ilyenkor.  Továbbá ügyeljünk a belógó fülcimpákra, nagy fülűek különös elővigyázatossággal egyengessék az oldalsó tincseket.

Azt hiszem hölgyeim, miután tudjátok mennyit is foglalatoskodnak a szeretett férfiak a hajának gondos megformázásával, érthető, hogy mínusz 35 fokban sem szívesen húznak sapkát, arról pedig ne is álmodjunk, hogy beletúrhatunk, mint a korpa ellenes reklámokban. Akinek mégis sikerül kicselezni párját, az megszúrja a kezét vagy magára szed egy kis waxot. Távolról nézni, ujjal nem mutogatni, 2 méterről ölelni lehet. Tessék eldönteni, hogy hibátlan megjelenésű lovagot szeretnénk vagy városban összebújóst.
Mi az, amit egy igényes piperfiú használ? Terméklista azoknak, akik szeretnék a frizurájukat kellőképpen formába hozni. Tudniillik a nagy márkák szinte mindegyike piacra dobott már férfiaknak szánt termékeket, tehát nem kell közösködni a gyengébbik nemmel.

Haladjunk visszafelé.
hajzselé: NIVEA for men Style Freeze, Andro Vita feromonos, Studio Line Indestructible, Logona Mann (antiallergén), Taft Looks Nedves hatás/Xpress, Fructis Style,  Studio Line Pure wet gel, Syoss , Wellaforte gél
Hajwax/hajformázó krém: Fructis Style hajfénywax , Got2b hajwax Sex Appeal, Syoss hajformázó krém, Taft fény krémwax
Sampon és balzsam: Schauma Classic for men, Elseve sampon  korp.ellen, Head and Shoulders  For Him, Nivea Strong Power, Syoss Men Power, Vichy Dercos, La Roche-Posay
Hajhullás elleni szerek: La Roche-Posay Kerium, Vichy
A külső hajápolás azonban nem elegendő. Egy egészséges hajkorona összképe attól is függ, hogy mit eszünk. Ahhoz, hogy a hajhagymákat is formában tartsuk sok kalciumra, vasra, cinkre, lecitinre, béta-karotinra, B8 vitaminra van szükségünk, melyeket természetes formában főleg a búzacsírából, uborkából, burgonyából, tojásból, májból, halból és szójából tudunk magunkhoz venni. A felsorolt ételek közül is kiemelném a búzacsírát és a szóját, amelyek a top piperkőcök napi táplálkozásában biztosan többszörösen helyet kapnak. Ám a félénken tapogatózó, a „hagyományos” létbe vissza-visszavágyó kezdő piperfiúk kössék fel a nadrágjukat!

7 megjegyzés:

  1. Névtelen3/02/2011

    Köszönöm, NAGYON hasznosnak tartom a cikket, remélem minél több piper/és nem piperhez eljut majd!
    Szerintem azok a nempiperek is hajlamosak piperkedni a hajápolás terén, akiknek egyéb körülmények között eszükágában sincs követni szigorúan a divatot, urambocsá elmerülni a férfi kozmetika rejtelmeiben. Viszont a pasik 80%-a érzékeny a hajára, persze főleg arra, ha hullik. A retteget "macifül" effektus, vagy a túlsok hanyattfekvésnek áldozatul esett fejtetőn megrejlő kopaszfolt szerintem sokak rémálma. Ezért errefigyelnek: pl. 17 éves koromban az egyik hím nemű osztálytársam hosszú perceken keresztül magyarázta nekem, hogy naponta hány szál kihullása minősül normálisnak, és hánytól már hajhullás. Gondolom ő számolgatta..jó program:)
    Magam részéről hajmániás vagyok, sőt hajtúrós (!!) ezért nem szeretem, ha a hajformázást túlzásba viszik, viszont az ápolás: megfelelő sampon, balzsam igenis kell.
    A haj a lélek tükre, vagy vmi ilyesmi..:)

    VálaszTörlés
  2. Névtelen3/02/2011

    Van még!

    http://www.fudge.com/
    http://www.tigi.hu/

    VálaszTörlés
  3. Névtelen3/02/2011

    jól felépített és rövidsége ellenére átfogó, informatív munka
    a végén a "márkáknak,típusoknak" kicsit marketing szaga van.. :))) de ha ezek a gyártók pénzelnek téged akkor nem szóltam :)

    VálaszTörlés
  4. Névtelen3/02/2011

    a leírtak azok nagyjából fedték a dolgaimat.. hajformázásba taft mert az "olcsó" és nagyon jó minőség.. ráadásul a waxnak baszott finom az illata :)) sőt a hajlakk sem rossz illatú! a lényeg hogy 5ös ultra és megastrong feliratú legyen meg lehetőleg selyemfényű :) samponba head n sh. szuper de ezt is írtad..
    egyik családtagom használta a vichynek ilyen kis szérumját vagy mit.. dercos névre hallgat.. hajhullási problémák ellen van.. ez egy hatékony termék viszont drága.. korpás hajra a T-gel ! neutrogena termék
    azt is használta és hihetetlen gyors eredménye volt!!!!! sőt meg is szűnt már.. de ez szintén nem olcsó móka :) és az ilyen kényesebb hajszerkezetűek jobb ha kerülik a hosszú sérós fizimiskát
    nekem szerencsére ilyen gondok nincsenek, van dolog viszont ami kezd frusztrálni... egy egy ősz hajszál tolakodása.. de félek hogy az idő ellen elég nehéz ellenszert találni :D

    VálaszTörlés
  5. Névtelen3/03/2011

    Alig bírtam nevetés nélkül végigolvasni ezt a procedúrát, amit szegény fiúknak nap mint nap véghez kell vinniük! Méghogy kistükör, hajvasaló és társai! Szerintem mi lányok inkább beletúrunk egy kevésbé fixált frizurába, minthogy végignézzük, ahogy órákat bíbelődnek ezekkel a futurisztikus hajkölteményekkel. A Songoku-k ideje lejárt, vagy mégsem? :)

    VálaszTörlés
  6. Névtelen3/03/2011

    Találtam még termékeket az érdeklődőknek:

    http://malegroomingreview.com/mens-hair-products

    VálaszTörlés
  7. Basszus. Lehet, hogy másik világban élek, vagy esetleg ez a blog szándékosan túloz- és a valóságban kevés piperkőc fiú van, de valaki szóljon már rájuk, hogy hülyék! A férfiaknak nem az a dolguk, hogy három sarokkal hamarabb megérezzem a parfümjüket vagy hogy egész este a csillogó hajkoronájukban gyönyörködjek. Nekem nem kell vki olyan, aki többet van a fürdőszobában, mint én. Én vagyok a nő, ez az én dolgom.

    VálaszTörlés