2011. március 29., kedd

Mandigan


Pár hónapja bukkant fel életemben a férfi kardigán. Akkor még csak távolról láttam, de egyből megijesztett. Azóta a szoros környezetembe is befészkelte magát és sehogy nem tudom lebeszélni róla viselőjét.
Szögezzük le, hogy nem a kapucnis laza verzióról beszélek, hanem a kicsit feszülős, gombos, vagy éppen cipzáros furcsaságról.
Számomra a kardigán női ruhadarab, de el kellett ismernem a tévedésem, mikor rátaláltam a kardigán történetére, miszerint eredetileg férfiaknak készült. A kezdetek a 1800-as évekre nyúlnak vissza, amikor is a krími háborúban James Thomas Brudenell Earl of Cardigan parancsnok viselte először.

Angolul nyugodtan hívhatjátok kardi-nak. De aki igazán naprakész akar lenni, az jobb, ha tudja, hogy a mai huszonéves, magabiztos, trendkövető férfiak kedvenc hasznos ruhája nem ám a kardigán, hanem a MANDIGAN. Ez most komoly.
Persze a fő mandigan viselő nem is lehetne más, mint Beckham.



Néhány tetszetős darab.

 És az eredeti, hamisíthatatlan. Micsoda forma!


1 megjegyzés:

  1. Névtelen4/01/2011

    Mandigán???!! Imádom a szót!! a szó mögötti jelentést kevésbé..de lehet, hogy csak egy rossz emlék gyötör semmi több:)
    Viszont az tényleg igaz, hogy van akin kifejezetten jól néz ki és van aki Mandigánban erős asszociációt okoz a nagypapára.
    És persze ott az örök tükörelőtt eldönthetetlen kérdés: begombolni vagy be nem gombolni? Ha atletikus alkat vki szerintem gombolja (egyből utána keressen fel engem:) akinek kicsit medvésebb a szitu hastájékon az inkább csak lazán hordja gombolatlanul.
    Ha jobban belegondolok van ennek a mandigánnak vmi romantikus életérzése..:)

    VálaszTörlés